Miért kell a blogolás a webáruházadban?14 perc olvasás

A blogolás fontos, szinte nélkülözhetetlen.

Manapság a webáruházak virágkorát éljük. Ezek a weboldalak virágoznak, és az ipar valójában ragyog és még fényesebb lesz minden új társasággal, amely webáruházat indít. A verseny folyamatosan erősödik, mindenki a saját márkájának létrehozására törekszik.

Webáruház blogolás

A blogolás szó felbukkant a nagy rohanásban, és az ipar nagy részét összezavarta. Miért van szükség a weboldalon egy blogra, amely online vásárlásokkal foglalkozik? Vagy azt jelenti, hogy minden tartalomhoz egyedi blogra van szükségünk? És még sok egyéb hasonló kérdés merül fel mostanában a vállalkozókban.

Na jó! Kétségtelen, hogy a blog nem a legújabb marketing eszköz a webáruházak számára. Számtalan weblap tulajdonos már korábban megértette a blogolás és a tartalommarketing hatékonyságát, és egyedülálló helyet és ügyfélkört teremtett magának sikeresen a webáruházak zsúfolt ökoszisztémájában.

Nézzük a blogolás miként tesz különbséget a weboldalak között.

A blogolás felépíti a SEO-t

A felhasználók többsége internetes keresőket használ, hogy megismerje a kívánt termékeket árusító különböző webáruházakat. A magasabb keresési eredmények jutalma az ügyfelek sűrűbb látogatása és ebből fakadóan a vásárlások esélyének maximalizálása. A SEO az egyik legfontosabb marketing technika a webes vállalkozások számára. A keresőbarát tartalom pótolhatatlan.

“A blogolás nem arról szól, hogy publikálj annyit amennyit csak tudsz. Publikálj olyan okosan, ahogy csak lehet.”- Jon Morrow

A legjobb SEO szavak használata a blogban óriási mértékben növeli a weboldal látogatottságát. A területed témájába vágó hosszabb, pontos kulcsszavak a rendelkezésre álló különféle eszközök segítségével kutathatók és beilleszthetők a blogodba. Egy profi SEO cég a legjobbat tudja kihozni blogodból.

Versenyképes éberség

Légy aktív a versenyben, és éberen tartsd szemmel a versenytársak és a legjobb webáruházzal kapcsolatos blogok témáit és kulcsszavait. A hangsúlynak az egyedi és informatív tartalomra kell összpontosítania. több blogod összekapcsolása lehet az utolsó hasznos lépés a blogbejegyzésben.

Az egyszeri blogolás csak a teljesítést szolgálja, de nem a célt. Kötelező a gyakori blogolás. A Google ezeket a weboldalakat aktívnak tekinti és előrébb rangsorolja a keresési eredmények között.

A blogolás visszamutató linkeket generál

A külső linkek is jobb eredményeket generálnak az internetes keresőkben. Minél több aloldal van a weblapodon, annál több belső linket eredményez.

A megosztás gomb hozzáadása a blogodban lehetővé teszi a látogatók számára a blog megosztását, ezáltal növeli a weboldal kezdőlapjának linkjeit.

A blogolás érdeklődőket generál

Az ügyfelek számának növekedése az egyik legfontosabb üzleti cél. Webáruházadban minél több hatékony tartalommal rendelkező oldal van, annál több keresés és oldalletöltés generálódik rá. Ezek az ügyfelek fognak végül vásárlóvá válni. 

A hubspot elemzői szerint a 401–1000 oldalas tartalommal rendelkező vállalkozások hatszor több érdeklődőt kapnak, mint az 51–100 oldallal rendelkező weblapok.

Blogok létrehozása és termékek értékesítése WordPress weboldalakon, szintén vezető érdeklődő generáló technika lehet. 

Blogolás érdeklődők

A blogolás növekvő konverziós arányt hoz

A konverziós arány növekedése az egyik legjobban vágyott eredmény minden vállalkozó számára. A magas minőségű tartalommal rendelkező blogok rendszeres frissítése magasabb konverziós arányokkal és márkahűséggel jár. A hatékony információ folyamatos áramlása a blogban sok új potenciális ügyfelet vonz, és segít megőrizni a régieket is. 

A Hubspot elemzői szerint az általános ROI nagyobb valószínűséggel növekszik azoknál a vállalkozásoknál, amelyek rendszeresen blogolnak. Kiemelten igaz ez azokra a cégekre, akik a blogolást prioritássá teszik, a megtérülés 13x-ra növekszik évről évre.

A blogolás megteremti a márka ismertségét

Egy webshop készítés ma már nem egy elérhetetlen cél, kivitelezhető egy webáruház készítő cég szolgáltatásaival és konkrét iránymutatásaival. A design technikai kialakítása sem lehetetlen feladat. 

A nehézségek inkább utána kezdődnek. A márka megismertetése minden cég egyik elsődleges célja, a blogolás elismerten hatékony eszköz ebben.

Emelj ki közösségi képeket

A termékeket használó felhasználók képei jobban megmaradnak az emlékezetben. A termékek valós felhasználói élményei nagymértékben növelik a felhasználói élményt és a bizalmat a blog elolvasása után. A blogolás hatékony eszköz céged társadalmi kezdeményezéseinek és üzeneteinek terjesztésében és reklámozásában is.

A jól és átgondoltan írt blogok forgalmat is generálnak a média figyelme mellett. Bármely hírportálon megvalósíthatók, és a legjobb előkészítést biztosítják az oldalnak.

Számodra is kellemetlen, ha csak ülsz a babérjaidon?

Inkább felkelek és készíttetek webáruházat.

A blogolás összekapcsolja a weboldalt a közönséggel

Weboldalad emberi oldala a blogon keresztül jól kidomborítható. Használd ki ezt a lehetőséget, és örülj minden, a fogyasztókkal kapcsolatos kérdésnek és aggálynak blogodban. Hozd nyilvánosságra a magad, ügyfeleid és az alkalmazottaid közötti jó kapcsolatot. Mutasd meg kedves, szeretetteljes és emberi személyiségedet a világnak. Ha az olvasók kapcsolatban érzik magukat, megépül a bizalom és kibővül az ügyfélkör.

Mesélj kapcsolódó történeteket

„A jó tartalom nem történetmesélés, hanem jól elmondja a történetedet. ” – Ann Handley
A weboldalak kommunikálhatják a történeteiket a látogatóknak. A nyilvánvaló kérdés az, hogy „Milyen történetekről beszélünk?” A válasz azokra a történetekre vezethető vissza, amelyek kapcsolatba hozhatók a látogatókkal, vagy egy olyan elbeszélésre, amely az egyszeri látogatókat arra készteti, hogy látogassanak vissza és vevővé váljanak.

Oldj meg problémát

A termékek reklámozása mellett egy olyan üzenetet sugalmazz, amit már magad is alaposan megértettél, és jelezd, hogy aggódsz az érdeklődők problémái miatt. Ezzel javaslataid előtérbe kerülnek, hogy megoldjanak releváns kérdéseket. Automatikusan kapcsolat jön létre a márkád és a látogató között.

Egyszerűsítsd a termékeid használatát. Adj felhasználói útmutatásokat, forgatókönyveket és GYIK-ot, mint útmutatásokat a valós élet problémáinak megoldására. Tölts fel nyilvánvaló termékhasználati videókat a blogodba a legjobb megértés érdekében.

Befolyásold a közönséged

A marketingben a kezdetektől a hideg hívások és az e-mail célzás domináltak. Az egyedülálló marketing trükkök és stratégiák létrehozása a jelenlegi agresszív környezet igénye. A blog felhasználható marketingre és arra, hogy a márka hangja elérhető legyen a tömegek számára az interneten.

A látogatókat a blogon keresztül tájékoztathatod az üzleted újdonságairól, azok elérhetőségéről és specializációjáról. A legnagyobb közönség értesíthető az üres álláshelyekről és a weboldal egyéb frissítéseiről. Ez egy eszköz a legfrissebb megjelenések és a készlet frissítéseinek hirdetésére.

Közösségi média promóció

A közösségi média a legújabb célzott marketingplatform. A fiatalság és a jelenlegi üzleti forgatókönyvek nagy hatással voltak az internet által diktált marketing igényekre. A közösségi média egy eszköz, amellyel vírusként terjedhetsz, és népszerű lehetsz névtelenek közt. Napjaink marketing stratégiái összeomolhatnak vagy kudarcnak tűnhetnek a közösségi média figyelembevétele nélkül.

A lájk, megosztás és hozzászólás opcióknak olyanoknak kell lenniük, mint valami precíz dekoráció, mivel hatásuk sokkal nagyobb, mint a képzelnéd. Amikor egy blog átlépte a lájkok és megosztások ezreit, olyan ügyfélbázist szerez, amelyet hónapok alatt sem tudna kiépíteni blogolás nélkül.

Megdöbbentő lehet, ha arra kérnek, hogy tweetelj, vagy írj a legtöbb saját termékedről. A blog összefoglalja próbálkozásaidat és mondanivalódat a termékekről és a komplett weboldladról. A blog egyetlen tweetje számtalan látogatót hoz és fokozza az ismertséged. A helyes közösségi média használat elképzelhetetlen népszerűséget és látogatottságot hoz blogodnak.

Népszerűsítsd eladásaidat

Mint a webáruházak kényszerítő és meggyőző csatornájaként a blogok hozzájárulhatnak az értékesítési adatok frissítéséhez. Az aktív eladási előrejelzések, kedvezmények és ajánlatok biztosítják a közönséget, amely azonnal megvásárolja, amikor megérkezik. A társaság növelheti értékesítési adatait és azonnali figyelmét.

A blog lehet az egyik legolcsóbb marketing módszer. Jó blogpostokkal és gyakori hozzászólásokkal a célközönségben vonzódás és erős kötődés alakul ki a márkához. A közösségi médiában való népszerűségnek nagyobb forgalmat kell generálnia. Direkt marketing céljaid is is teljesülhetnek, mivel a blog feliratkozói és követői automatikusan e-maileket kapnak a blogfrissítésekről. Mind a hagyományos mind a modern marketing törekvéseket sikeresen teljesítik a blogok. 

A blogolás extra információkkal teremt egyediséget

Az ügyfelek manapság ragaszkodnak, hogy extra információkat keressenek a maximális megelégedettség végett. A weboldalak ehhez hozzáadott értéket teremthetnek és kielégíthetik a felhasználói tudásszomjat. Az egyedi szakmai információk vagy bármilyen más legfrissebb információ több olvasót kapcsolhat a bloghoz, és végül a weboldalhoz és a márkához vezet.

Titkok feltárása

Tűnj egy kicsit titokzatosnak, majd állj elő a farbával. Tárd fel a blogodban a tevékenységi területed kevésbé fontos titkait. Az olvasóid hamarosan elkezdik blogodat rendszeresen látogatni és a blogbejegyzéseid lesznek a legjobban keresett jellemzők.

blogolás titok

Építs tudatosságot a színfalak mögött

Ragadd meg az olvasók kíváncsi lelkesedését, és engedj némi betekintést a tesztelés, a gyártás és a termelés részleteibe. Szúrjál be érdekes gyártási képeket a népszerű árukról, weboldaladról. Posztolj érdekes képeket az előállítás részleteiről, weboldalad legnépszerűbb termékeiről.

Igyekezz tevékenységi köröd vezető szakemberének látszani. Minden információ, amit közölsz legyen releváns a márkádról alkotott képpel. Tegyél róla, hogy bekerülj az ügyfeleid szakértői körébe.

Hozz létre ügyfélbázist

A kész ügyfélkör valóságos áldás minden marketing weboldal számára. Úgy tűnhet, hogy az ügyfélhűség megszerzésének útja hercegi feladat, ám az adatbázis létrehozása után az út meglehetősen sima. Az ügyfelek hajlamosak a termékek és számtalan egyéb ok miatt újra meglátogatni egy weboldalt. Ezeket az okokat a legtöbbünk nem helyesen értékeli és figyelmen kívül hagyja. A blog jelentősen hozzá tud járulni az ügyfelek megszerzéséhez, csak okosan kell használni.

Építs email adatbázist

Kommunikáció közben gyűjts össze minél több e-mail címet az interaktív felhasználóktól. Használd ezeket az e-mail címeket az ügyfélkör létrehozásához. Küldj e-maileket a frissítésekről, új termékekről, megjelenésekről és hírekről. Az e-mail marketing soha nem fog elavulni.

Építs online közösséget

Mindenki álma egy online közösség létrehozása a weboldaladon. Hajtsd végre ezt a weboldalon a viták és a következtetések szabad áramlásával. Legyen a látogatód a tesztelőd, aki pozitívan értékeli az összes negatívumot. Az ügyfeleid lehetnek a forrásai az inspirációdnak és fejlesztéseidnek. 

Gyűjts hasznos információkat

Olvasd el mélyen a beszélgetéseket, hogy megtudd, hol ismerkedtek meg a weboldaladdal. Tudjon meg többet a vásárlói visszajelzésekről és javítsd azokat. Jegyezd fel a vevők elvárásait és építsd be az újonnan kijövő termékeidbe.

Számodra is kellemetlen, ha csak ülsz a babérjaidon?

Inkább felkelek és készíttetek webáruházat.

A blogolás fokozza az ügyfelek elköteleződését

Az elégedett vásárlói megjegyzések célja az ügyfelek elkötelezettségének megszerzése. Az ügyfelek kommentelnek a blogban, és a megfelelő válaszok megválaszolásával bizalmi tényező alakul ki a felhasználókban, ami hűséget idéz elő a márka iránt. A negatív hozzászólások érzékeny kezelése minden márka számára kritikus és érzékelhető lépés.

Jutalmazd a vásárlóidat

Jutalmazd a vásárlóidat ajándékokkal. A jutalomnak nem jóváirásnak kell lennie. Legyenek inkább jutalompontok, ingyenes előfizetések, különleges ajánlatok stb. Ha az ügyfélköröd megismeri a folyamatos jutalmazási mechanizmust, minden tekintetben figyelni fogják a weboldalt és a blogot.

Segítsd elő a jó vitát. A bloggerek és az olvasóik mindannyian éber természetűek, akik nem félnek vitákat folytatni. A blogger közösség vagy az olvasók észrevételeit nem szabad figyelmen kívül hagyni. A helyes válasz bölcs és hozzáadott értéket képviselő vitát kezdeményezhet, amiből te is tanulhatsz és további népszerűséget eredményez.

A blogolás hatékony csatorna az ötletek megosztására

Vevőd használni szeretné a termékedet, de ugyanezen okból rengeteg kérdés is felmerül benne. Beszélj róla, hogyan és mikor kell használni a termékedet. Egyszerűen töltsd meg őket elegendő okkal a vásárláshoz. Készíts bemutató videót a termék felhasználásának különféle módjairól, és elégíts ki minden igényt.

Az egyedi ajándékozási ötletek kiegészítik egymást. Konvertáld az árut ideális ajándékká minden látogató számára. Tusold őket egyedi életmód-tippekkel és menő megjelenéssel. Ügyfeleid visszatérnek és elfogadják ezeket a tippeket.

Következtetés

A blogolás a leghatékonyabb eszköz lehet a márka hitelességének megalapozásához a piacon. A blog posztok ne legyenek a sietős vagy kétségbeesett marketinges posztjai.
Inkább jól át kell gondolni és pontosan megírni minden bejegyzést, szem előtt tartva a célközönséget.

Szóljon hozzá!