7 webáruház hiba, amit kerülj el11 perc olvasás

Mi a 7 leggyakoribb webáruház hiba, amivel találkozhatunk?

A legnehezebb feladat, a webáruház indulását sikeres és jövedelmező vállalkozássá alakítani. Felmérések szerint tízből nyolc webáruház abbahagyja működését az indulást követő 24 hónapon belül.

webáruház hiba

 

Miért bukik el a internetes kereskedelmi vállalkozások többsége, különösen akkor, ha mögöttük szenvedélyes alapító vagy lelkes csapat van? Ebben a bejegyzésben a webáruházas vállalkozások kudarcainak mélyreható elemzésével foglalkozunk, és megoldást ajánlunk a kudarcok leggyakoribb okaira.

Más kutatók még ennél is rosszabb adatokat jeleznek: az elektronikus kereskedelemmel foglalkozó vállalkozások 97% -a nem nyereséges.

Szóval mi romlik el?

1. Webáruház hiba: Rossz termékképek és termékleírások

Nagyszerű termékeid vannak, és rengeteg időt töltöttél a legjobb beszállítók felkutatásával. Elkészült a piackutatásod, és tudod, hogy van kereslet a termékeid iránt.

De mégis a webáruházadban található termékkínálat néhány gyenge, szemcsés fényképből, és rosszul megírt termékleírásokból áll. Ha termékinformációd nem olyannak tűnik, amit az eBay-en látsz, akkor ideje frissíteni. A rossz minőségű termékképek és a rosszul írt tartalom nemcsak megakadályozzák az értékesítést, hanem komolytalanan benyomást keltenek a termékről, és leértékelhetik a márkádat.

Az egyedi design elengedhetetlen részei az egyedi fotók és termékleírások.

Hogyan oldd meg?

Ha érdekel a termékfotózás, akkor kezdd el a megfelelő fotós felszerelésbe történő befektetéssel, és tanulj meg néhány tippet és trükköt a képek a legjobb fényben való készítésére. Adj meg több nézetet a termékedről, és legyen róla részletes leírás. Ne használj általános leírásokat, hanem írd le terméked a vásárló szempontjából – mit szeretnének tudni a termékről stb. Ha a fotózás nem a kedvenced, szerződtess professzionális fotósokat, akik elvégzik a munkát. A profi termékfotó készítés egy külön szakma.

Segítséget kaphatsz professzionális woocommerce webáruház-fejlesztőtől, a termékkínálat és a webshop többi részének beállításában.
Ne támaszkodj csak az árra az ügyfelek vonzásában. Ehelyett csábítsd őket a terméked legjobb tulajdonságainak kiemelésével. Mutasd be termékeidet a lehető legjobb módon.

2. Webáruház hiba: Hiányzó elérhetőségi adatok – telefonszámok, e-mail címek stb.

Kisebb jelentőségű hibának tűnik, ha az összes elérhetőségi adatot kevésbé látható módon jeleníted meg, vagy eldugod a weboldal sarkába, mégis megakadályozza az ügyfelek bizalmának kialakulását. Mikor új ügyfél érkezik a weboldaladra, információt fog keresni a márkádról – például honnan származik, mi a márka mögött álló történet stb. Az ügyfelek olyan márkákat választanak, akivel könnyen kapcsolatba lehet lépni, ha valami nem megfelelő.

Hogyan oldd meg?

A potenciális ügyfeleid bizalmának növelése érdekében feltétlenül jelenítsd meg az összes elérhetőségi adatodat – e-mail címed, telefonszámod, címed és a közösségi média oldalaidat. Gondolj bele, te szívesen fizetnél pénzt egy olyan személynek, aki nem meri kiírni a weboldalára az elérhetőségeit?

webáruház kapcsolati adatok

3. Webáruház hiba: Pénzügyi menedzsment

A pénzügyi adatok nyomon követésének és megfigyelésének hiánya minden üzletet gyorsan megöl. Álljon itt egy példa erre a pontra.

Az EcoMom volt az egyik korai elektronikus kereskedelmi cég, amelyet 2007-ben indítottak. A társaságnak szilárd termékcsaládja volt – természetes és környezetbarát termékek várandós és újdonsült anyukák számára, valamint természetes bébiételek, játékok és ruházat.

Az ötlet jó volt, és a cég növekvő fogyasztói bázissal rendelkezett, köszönhetően a természetes és vegyi anyagoktól mentes bébi termékek iránti kereslet növekedésének. De mégis a cég 2013-ban csődbe ment, mindössze hat évvel az indulás után.

Mit csináltak rosszul?

Jody Sherman, az EcoMom alapítója valójában képes volt 1 millió dollárt megszerezni az online üzleti tevékenységének finanszírozására. De a legnagyobb probléma az volt, hogy Jody vállalkozó volt, nem könyvelő. Nem sikerült felvenni a megfelelő pénzügyi csapatot az indításához.
Miközben úgy tűnt, hogy a bevételek növekednek, a társaság valójában pénzt veszített, mert nem térültek meg a befektetések. A veszteségei miatt Jody 2013-ban öngyilkosságot követett el, és az üzlet összeomlott.

Nem ijesztgetni akarlak, de a lecke nyilvánvaló – a megfelelő számviteli vagy pénzügyi csapatra van szükséged a pályán maradáshoz. Ha nincs pénzed hivatásos könyvelő felvételére, szánj rá egy kis időt, és tanuld meg az üzleti számvitel alapjait. Tudd meg, honnan jön a pénz és hová megy, ezáltal elkerülve a pénzügyi katasztrófát.

Számodra is kellemetlen, ha csak ülsz a babérjaidon?

Inkább felkelek és készíttetek webáruházat.

4. Webáruház hiba: Bonyolult pénztár

Senki sem szeret többet megtenni, mint az alapvető minimum, főleg amikor online vásárol. Az Amazon forradalmasította az online vásárlást, amikor elhagyta az elmúlt évtized bonyolult pénztárát, és már egyetlen kattintással lehetett vásárolni.

Ha bonyolult, többlépcsős fizetési folyamatod van, akkor ideje megváltoztatni a dizájnt. Soha ne tedd kötelezővé az ügyfelek számára a regisztrációt vagy a fiókba történő bejelentkezést, mielőtt a vásárlás befejeződik. Ehelyett add meg az ügyfeleknek a lehetőséget, és hagyd, hogy a vásárlás befejezése előtt döntsenek, szeretnének-e bejelentkezni. Ha nem akarnak, hagyd, hogy vendégként vásároljanak anélkül, hogy újabb regisztrációs fiókot kellene létrehozniuk. Ehhez ma már nem szükséges különleges fejlesztés.

5. Webáruház hiba:  Fakó weboldal

Nem számít az üzleti modelled vagy az eladott termékeid típusa, nem számíthatsz a sikerre egy gyenge teljesítményű weboldallal. A weboldalad az online üzleted kirakata. Függetlenül attól, hogy milyen csatornákon keresztül értékesíted termékeidet, a weboldalad az egész online vállalkozásod sarokköve, és ezt tükröznie kell.

A weboldal tervezése során meg kell bizonyosodni, hogy működőképes legyen, reagáló, frissített és a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsa. Egy egyszerűen használható weboldal nemcsak javítja a konverziós arányokat, hanem a Google-ban is jobb helyezést ér el. Keress egyszerű, zűrzavar mentes elrendezéseket.

Ne felejtsd el a mobil felhasználói élményt. A mobil kereskedelemi értékesítés évek óta folyamatosan növekszik, 2021-re két eladásból egyik mobiltelefonon fog történni. Mondjuk; van egy potenciális ügyfeled, aki az otthoni asztali számítógépen találkozik először a weboldaladdal. Az ügyfél emlékezik a weboldaladra, útközben, és úgy dönt, hogy befejezi a vásárlást mobilon. Ha weboldalad nincs optimalizálva mobilra, vagy alacsonyabb szintű élményt nyújt, akkor nem csak elveszíted a vásárlást, de a vevő soha nem fog visszatérni a weboldaladra.

Nincs ok arra, hogy 2020-ban gyenge mobil felhasználói élményt kínáljunk. Ismerd meg a jó mobil felhasználói élmény savát-borsát, és bízz meg egy kompetens webáruházakkal foglalkozó weboldal-tervező céget a webáruházad optimalizálására minden mobil eszközre. A mobil weboldalon kívül szükség esetén befektethetsz egy mobil bevásárló alkalmazásba is. Ne feled, hogy az ügyfeleknek jó tapasztalatokat kell nyújtani az alkalmazásban is.

Miután finomítottad a weboldalt, a mobil weboldalt és a mobil alkalmazást, szánj rá időt és teszteld azok minden zeg-zugát. Töltsd be különféle mobil eszközökről, böngészőkből, ellenőrizd, hogyan jelenik meg a táblagépeken, laptopokon, stb., Próbálkozz a különféle websebességekkel és így tovább. Gondoskodj arról, hogy az online élmény zökkenőmentes legyen az eszközök között, hogy a legjobb élményt biztosítsa a meglévő és a potenciális ügyfelek számára.

6. Webáruház hiba:  Rejtett költségek

A rejtett költségek óriási hátrányt jelentenek. A kosár elhagyásának egyik fő oka a rejtett költségek. A felhasználók 61% -a elhagyja a kosarat, ha a végén felárral számolnak, például szállítási díjjal.

Hogy ezt elkerüld, már a legelején meg kell osztanod a szállítási költségeket a vásárlóval. Az is előnyös lehet, ha tudatod az ügyfelekkel, hogy elkerülhetik a szállítási költségeket, ha egy adott összeget meghalad a vásárlásuk.

Készíthetsz egy szállítási költség kalkulátort is, hogy vevőid megtudják előre, mennyit kell fizetniük.

Számodra is kellemetlen, ha csak ülsz a babérjaidon?

Inkább felkelek és készíttetek webáruházat.

7. Webáruház hiba:  Gyenge online marketing

Tegyük fel, hogy nyitsz egy kávézót a város távoli végében, és nem hirdeted azt. A néhány arra járó emberen kívül nem lesznek vendégeid. Ugyanez vonatkozik a webáruházakra is.

Lehet, hogy a tied piacon a legjobb termékek, kiváló technikai ügyfélszolgálat és zökkenőmentes webáruház, de célzott marketing nélkül nem leszel képes elérni értékesítési céljaidat. Itt jön a képbe a digitális marketing.

Kezdd egy komoly online marketing terv létrehozásával. Határozd meg céljaidat, majd dolgozz tovább azok elérésén. Ha lehetséges, bérelj fel egy marketinges csapatot, aki segítséget nyújt a – közösségi média, e-mail marketing, fizetett hirdetések, organikus SEO és még sok más csatornán keresztül.

A legolcsóbb, de nagyon hatékony marketing csatorna az üzleti blog. A folyamatosan bővülő tartalom jelzi a keresőknek, hogy élő-, működő oldalad van. A keresőbarát felépítésű, rendszeres posztolás hamar meghozza gyümölcsét.

gyenge online marketing

Az indulás talán könnyű, de a siker erőfeszítést és tervezést igényel

Kétségtelen, hogy a webáruház nagyszerű módja az üzleti vállalkozás elindításának, minimális ráfordítással. Ez azonban munkát, erőfeszítést és tervezést igényel. Ügyelj arra, hogy elkerüld a fent felsorolt végzetes hibákat, és sikeres legyél az elektronikus kereskedelemben. Összpontosíts a fenntarthatóságra és a növekedésre, és ne a rövid távú célokra. Végezz piackutatást és építs ki egy olyan kiemelkedő online üzleti vállalkozást, amely hosszú távon továbbra is vonzza az ügyfeleket és növeli az értékesítést.

Szóljon hozzá!